2015. augusztus 18., kedd

Harmincegyedik

Sziasztók rózsácskák! :) 
Igen, egy nappal hamarabb, 31. rész! Nincs mit hozzáfűznöm, köszönöm a támogatást! :) 
A következő vasárnap érkezik! :)




Eljött az évnek az a napja, amit egészen hétéves koromig imádtam. Aztán megváltozott valami. Már nem kelek fel hajnalban, nem ugrok rá a szüleimre, nem zsebelem be az ajándékokat azonnal, nem várom, hogy bulit szervezzenek, mert ez csak egy ugyanolyan nap az évben, mint bármelyik másik. Azt leszámítva, hogy húsz évvel ezelőtt ezen a  napon születtem meg.
Igen,a születésnapom.
Kiskoromtól kezdve ilyenkor a szüleim ajándékokkal halmoztak el, szinte meggyőződésük volt, hogy csak az meglepetések miatt vártam az egész felhajtást. Egyébként, már két éve nem ünnepeltem meg bulival, sőt, miután apu elment, hallani sem akartam arról, hogy boldog legyek.
Anya tegnap, miután végeztünk, a kezembe nyomott egy ezüst papírba becsomagolt kis csomagot, de azt mondta, csak ma nyithatom ki. El is feledkeztem róla, azt hiszem, a táskámba hagytam. Ha egy kicsit észhez térek, meg fogom nézni, de jelenleg csak a puha ágyra tudok gondolni. Mosolyogva nyúlok magam mellé, de csak az üres lepedőt fogom meg. Sóhajtva fordulok az ablak felé, de még mindig csukott szemmel kuporodom össze. A fehér topom, amit éjszaka gyorsan magamra kaptam, egy kicsit lecsúszott rólam. Lehet, hogy kicsit sokat forgolódtam, és Harry ezért ment ki?
Nem, képtelenség. Talán csak felébredt, és kávézni ment. Vagy. Jézusom, nem állítottam ébresztőt, Luxról teljesen elfeledkeztem, szóval valószínűleg ő jött be, és ő keltette fel Harryt. Basszus. Ez az én feladatom lett volna, én vagyok a nő.
Még mindig nem tudom, mit gondoljak Harry tegnap esti kijelentéséről. Gyereket akar. Én meg... Fogalmam sincs.Semmit nem tudok.
Ha Lux-hoz nem tudok felkelni,  mi lenne, ha lenne egy kisbabám? És félek is egy kicsit. Nem attól a kilenc hónaptól, hanem a szüléstől. És mi lesz velünk azután? A párok teljesen máshogy viselkednek egymással, miután megszületik az első gyerekük. Elhidegülnek, és már csak a baba lesz a közös pont az életükben. És nem akarom, hogy velünk is az legyen, minta párok többségével. Nem akarom, hogy a kicsi majd csonka családban nőjön fel.
De még felesleges ezen aggódnom, hiszen nem fogok egyből teherbe esni. Sőt, lehet, hogy egyáltalán nem fogok, és nem tudom majd valóra váltani Harry álmát, hogy a karjában tartsa a lányát, vagy fiát.
Biztos vagyok benne, hogy meg tudnánk együtt oldani a helyzetet, de mi van akkor, ha túl fiatalok vagyunk még? Harry huszonegy éves, én húsz, és egy baba meg baromi nagy felelősség. Nem csak annyiból áll, hogy ott van, sose sír, éjszaka hamar elalszik, nem kel fel.Ameddig nem tud beszélni, sírással fog kommunikálni, és anyától, valamint könyvekből tudom, hogy nagyon kevés az olyan kicsi, aki egy hang nélkül átalussza az éjszakát.
A gyereknevelés olyan, mint egy huszonnégy órás munka. Háromóránként etetned kell, ha azt akarod, hogy lefáradjon, sétálni kell vele, nem számít, mennyire hideg van, nem számít, mennyire fut a lakás, nem számít, mennyi dolgod lenne még otthon. Talán úgy tűnik, mintha egy nagy nyűgként gondolnék erre az egészre, de ez nem igaz. csak elolvastam jó pár könyvet a témáról, és tudom, mekkora felelősség. A szülésről ne is beszéljünk.
Ezer gondolat cikázik a fejemben, és akárhogy is próbálom, nem tudom a jó oldalát nézni. Egyszerűen nem megy. Muszáj beszélnem erről Harryvel. Nem arról van szó, hogy nem szeretnék gyereket, mert akarok. Csak, nem tudom, hogy bírnánk-e...
Az ajtó kicsapódik, egy hangos nevetést hallok meg, és a barátomat, aki próbálja csöndben tartani a kislányt. Valaki felugrik mellém, mire ösztönösen is kinyitom a szemem, és egyből Lux tejfogas mosolyát, csillogó szemeit veszem észre, ahogy mellettem fekszik. Szőke haja kócosan hullik a szemébe, majd amint észreveszi, hogy fent vagyok, hangosan megszólal.
-Boldog szülinapot, Angel - ugrik rám, de ügyesen elkapom, és az ölembe ültetem.- Hoztunk neked reggelit - mondja teljesen lelkesen.
- Köszönöm - mosolygok rá őszintén, de Harry leemeli rólam, és az ölében tartja. Mélyen a kislány szemébe néz, és mint egy aggódó apuka, úgy szólal meg.
- Luxbébi, mit mondtam arról, hogy csöndben jövünk, és nem keltjük fel Angelt? - húzza fel a szemöldökét, és csikizni kezdi a a kislányt, aki visítva vergődni kezd. Nevetve figyelem a jelenetet, és felülök. Harry egy idő után abbahagyja Lux kínzását, és leülteti az ágy sarkába. Felkapja a távirányítót, és keresgélni kezd. - Mit nézzünk? - vakarja meg a fejét.
- Meséét - nyújtja el az "é" betűt Lux, mire Harry fejcsóválva keres valami babás csatornát. Miután a kislány gyakorlatilag a képernyőre tapad, a srác nevetve odasétál hozzám. Felemelem a takarót, és egy picit odacsúszok, hogy beférjen mellém. Még nem öltözött fel, így az alváshoz használt bokszere van rajta egy fehér pólóval, amit csak úgy gyorsan kikapott éjszaka a szekrényből, haja kócosan terül szét, zöld szemei szinte világítanak, és óvatosan becsusszan mellém. A mozdulattal átkarolja a derekam, és mosolyogva a fülemhez hajol.
- Boldog szülinapot, Angyalom - húzza végig az alsó ajkát a fülemen, mire beleborzongok az érintésébe, és vigyorogva átkarolom a nyakát. Finoman hozzáérintem az ajkamat az övéhez, de csak egy szájra puszit adhatok neki, mert szinte egyből eltol magától. Értetlenül nézek rá, de fejével az ágy végében ülő Lux felé biccent, és megvonja a vállát. - Ne előtte - suttogja, és kezét óvatosan végigvezeti az oldalamon.
- Tegnap abban a szobában estél nekem, ahol ő aludt - válaszolok vigyorogva, mire sóhajtva beletúr a hajába. Ezzel győztem. A tálcára pillantok, amit Harry hozott magával, és boldogan veszem észre, hogy kávét is hozott.Egy határozott mozdulattal nyúlok oda, meglepve ezzel a mellettem ülő srácot, aki csak gyorsan utánam kap. - Csak ezért - emelem fel a poharat, mire morog valamit az orra alatt, de nem értem, mit. Hátradőlök, a fejem a vállára hajtom, és úgy kortyolok bele a kávémba, ami legnagyobb meglepetésemre nem borul rám. Ez az én napom...
Amint ezt kigondolom, megszólal a telefonom. Ez biztos Sophia lesz. Újra átnyúlok Harryn, aki csak megforgatja szemét, és a kezembe nyomja a készüléket. Legnagyobb meglepetésemre Aaron neve virít a kijelzőn, de azért vigyorogva kapom fel.
- Szia - szólok bele, és Harrynek eltátogom, hogy csak a bátyám az, értetlen tekintetét látva.
- Kinek van ma szülinapja? - kérdezi erősen gondolkodást színlelve.
- Hmm... Nem is tudom. Talán ismered? - mosolygok magam elé, mire elröhögi magát.
- Boldog szülinapot! És milyen érzés? Végre nagykorú vagy... - mondja, mire összeszalad a szemöldököm.
- Már rég elmúltam tizennyolc - emlékeztetem, mire felsóhajt.
- Sose volt humorod. Az ember azt hinné, hogy húsz év után már felismered, mikor poénkodok - mondja megvetően, mire megforgatom a szemem.
- Sose voltál vicces - vágok vissza, mire hitetlenül elröhögi magát.
- Anya is beszélne veled - motyogja, majd ott sincs. Hamarosan meghallom, hogy valaki más átveszi a telefont, és anya szól bele.
- Szia kicsim - köszönt csilingelő hangon.
- Szia anya - gördülnek feljebb az ajkaim.
- Boldog születésnapot! El sem hiszem, hogy már ilyen nagy vagy - szipog. - Mintha tegnap lett volna, hogy a karomban ringattalak.
- Jaj, anya! Ez csak egy nap az évben. Ugyanolyan, minta többi - forgatom meg a szemem, mire Harry kicsit ledöbben. Értetlenül nézek rá, de csak legyint, és feláll.
- Gyere, Lux, ideje felöltözni - emeli fel a kislányt, és gyorsan kisétál. Mi volt ez?
- Tudom, csak mégis más a mostani - hallom meg elkeseredett hangját, mire újra visszatérek a valóságba.
- Mégis miért? - ráncolom össze a szemöldököm értetlenül.
- Ezt most nem ünnepeljük együtt.
- Tudom. De attól még ugyanolyan, mintha ott lennék veled - próbálom felvidítani valamivel. Közben kikászálódok az ágyból, és a szekrényhez sétálok. Igen, most már közös szekrényem van Harryvel, amivel nem lenne semmi gond, ha így nem láthatná szabadon az összes fehérneműmet. Tegnap, mikor berendezgettem már vigyorgott pár darabon, és az egyik feketére kijelentette, hogy az a kedvence, hordhatnám többször. Természetesen nem tudtam hova tenni, inkább hozzávágtam, de ez sem volt túl jó ötlet, mert így jobban szemügyre vette. Nem kell mondanom, mennyire zavarban voltam az incidens után. Kikapok egy vajszínű topot, és egy egyszerű pamut rövidnadrágot, és gyorsan magamra kapom őket. - Anya, nem akarlak lerázni, vagy valami, de itt van nálunk Harry egyik barátjának a kislánya, tegnap óta mi vigyázunk rá, és szerintem nem volt túl jó ötlet hagyni, hogy felforgassák az egész házat - mondom szabadkozva. Igazából, hiányzik anya. És Aaron is. Igen, régebben is volt olyan, hogy itt aludtam Harrynél, de most ez teljesen más. Itt van az összes tárgyam, ruhám, szinte semmi nem köt már haza.
- Persze, menj csak. Holnap mindenképpen hívj - veszi búcsúzóra a figurát, majd miután én is elköszönök tőle, elmondom, hogy szeretem, mindennap hívni fogom, ki is sietek a szobából.
A konyhából nevetés szűrődik ki, és mikor odaérek, Lux éppen megdobja Harryt egy kis liszttel. A Göndör arcába repül az egész, még a hajába is jut a fehér porból, és kicsit ingerülten, fáradtan ő is ugyanezt teszi a lánnyal. Lux egy kicsit meglepődik, de azonnal vad kajacsatába kezdenek. Igen, Harry és egy négy éves kislány. Néha muszáj elgondolkoznom azon, hogy a barátom tényleg huszonegy éves, vagy csak beköltözött a testébe, és valójában egy öt éves kisgyerek. Inkább az utóbbira voksolnék ebben a helyzetben...
- Angel, szia - lép mellém mosolyogva Lux, majd őt követi a vigyorgó Harry. Ezek készülnek valamire. És mivel a göndör srác keze a háta mögött van, azonnal futni kezdek. persze kapcsolnak, és mindketten utánam erednek a nappaliba.
A kanapé mögé megyek, ők pedig velem szemben megállnak. Egymásra mosolyognak, Harry bólint egyet, majd tökéletesen egyszerre, két oldalról közelítenek felém. Igyekszem kikerülni Harryt, de megragadja a karom, és lefog.
- Lux, most - kiáltja a kislánynak, aki gyorsan feláll a kanapéra, és egy adag lisztet szór az arcomba. Felkészülve rá, behunyom a szemem, de az orrom így is telemegy vele.
- Hé, kettő az egy ellen? - nézek felháborodva felváltva rájuk. Harry még mindig a karomnál fogva visszatart, majd megvonja a vállát.
- Vedd úgy, hogy Lux egy fél - vigyorog. Megfogatom a szemem, majd próbálok kiszabadulni a szorításából. Kevés sikerrel.
Más taktikát választanék, ha Lux nem lenne itt, de mivel itt van, sóhajtva abbahagyom a szökési kísérletet, és inkább durcisan összehúzom a szemem.
- Ez nem szép így. Engedj el - kérem Harryt, mire egoista vigyorra húzza a száját, és kezét végighúzza az oldalamon, úgy, hogy Lux ne lássa. A kislány csak babás vigyorral nézi végig a kiszabadulási kísérletem, de nem segítene. - Lux, ne hagyd, hogy megkötözzön - mosolygok  barátságosan a kislányra, aki csak elneveti magát, és lehuppan a kanapéra. Harry lassan elenged, de ujjait rákulcsolja az enyémekre, és úgy dönt, így folytatja a fogva tartásomat. Maga után húz, és leül, majd az ölébe húz. - Most már elengedhetnél - mondom szúrós szemmel.
- Igen. Elengedhetnélek. Ha akarnám - ezt hangosan mondja ki, azonban mikor Lux nem figyel, közel hajol hozzám, és a fülembe suttog. - De valljuk be, nem sokszor ülsz az ölemben - puszil bele a nyakamba, ezzel egy borzongást kiváltva belőlem.
- És ha ez ma máshogy lenne, elengednél? - kérdezek vissza huncut mosollyal.
- Talán - motyogja rövid gondolkozás után. - Egyébként, Luxbaba, anya hívott, délre érted jönnek - kacsint a kislány felé, aki csak álmosan bólint.
- Hiányzik anya - mered maga elé Lux, mire Harry automatikusan elenged, én pedig felpattanok, és letérdelek a kislány elé.
- Nem sokára érted jön - fogom meg a kezét, és biztatóan megszorítom. Harry közelebb húzódik hozzá, és nevetve megrázza a fejét.
- Ennyire rossz, hogy itt vagy? - kérdezi féloldalas mosollyal, mire Lux megtörli a szemét.
- Nem, csak azt akartam, hogy elengedd Angelt - nyújtja ki a nyelvét a lány, mire kicsit meglepődök. Jól átvágta Harryt, és engem is.
- Igen? Akkor ezért jár egy csikizés - emeli fel Harry nevetve.

***

Már legalább két órája, hogy Lux elment. Harry rendelt egy pizzát, mert egyikünk sem akart főzni, így most is azt esszük, miközben a napágyon évezzük a napsütést. A meteorológusok szerint, hamarosan újra beköszönt a rossz idő, és akkor sokáig nem szívhatunk magunkba D vitamint. Lehunyt szemmel hagyom, hogy a Nap égesse a bőröm, miközben a fejem Harry vállán pihen.
Bevallom, ennél jobb szülinapot el sem tudtam volna képzelni. Elvégre, itt van Harry, csak kettesben töltjük, és hosszú évek után először van jó idő ezen a napon.
A pizza eléggé olajos, de jelenleg ez sem zavar különösebben. A Göndör átkarolja a derekam, és szorosabban magához húz, puszit nyom az arcomra, és a felveszi a napszemüvegét. Mosolyogva kinyitom a szemem, és ránézek. Mindig ugyanúgy dobban meg a szívem, ahányszor csak rápillantok, és általában, ha ezt észreveszi, olyan aranyosan összeráncolja a szemöldökét, és érdeklődve figyeli a vonásaimat.
Most sem történik ez máshogy, közelebb hajol hozzám, és megköszörüli a torkát.
- Sajnálom - suttogja gyengéden a fülembe, mire összekúszik a szemöldökét. Mégis mit sajnál? Tudtommal semmit nem követett el, amiért bocsánatot kéne kérnie.
- Mit? - kérdezem szorongva.
- Hogy nem tettem semmit azért, hogy ez a nap más legyen. De ajándékot azért vettem, igaz, Sophia segítségével - nyúl bele a zsebébe, mire felülök, és már nyitom is a számat, hogy megmondjam, teljesen felesleges volt, de inkább hagyom. A csillogás a szemében, ahogy átadja az apró kis csomagot felbecsülhetetlen. Nincs szívem megmondani neki, hogy ő is eléggé nagy ajándék nekem, nincs szükségem vásárolt dolgokra, amik valószínűleg semmit nem fognak jelenteni.
Óvatosan lehámozom a csomagolást, és egy kék kis ékszeres doboz kerül elő. Leemelem a tetejét, és belenyúlok. Eláll a lélegzetem, mikor kiveszem a nyakláncot: Aranyból készült, egyszerű az egész. A medál mégis teljesen más. Egy "H" betűt ábrázol, ami kövekből van kirakva.
- Nem tudtam, minek örülnél, így valami személyeset akartam adni - töri meg a csendet, mikor már legalább fél perce bámulom a neve kezdőbetűjét ábrázoló kis aranyláncot.
- Harry, ez... ez... egyszerűen csodálatos. De tényleg nem kellett volna - motyogom még mindig megbabonázva, és a kezébe nyomom. Látva értetlen arckifejezését megfordulok, és megfogom a hajam, hogy fel tudja rakni. Mikor megérzem puha ujjait, és a "H" betűt, automatikusan is odanyúlok. 
- Ígérj meg nekem valamit - húzódik közelebb hozzám, és fejét a nyakamba temeti. 
- Mit? - fordulok felé, és az ölébe mászok. Kicsit meglepve, szinte gondolkodás nélkül csúsztatja a kezét a derekamra. Átkarolom a nyakát, és közelebb mászok hozzá. 
- Ezt miért? - húzza fel a szemöldökét. 
- Köszönöm - tapadok rá az ajkára. A hajamba túr és megadja magát, hagyja, hogy én írányítsak. Illetve, egy ideig hagyja, majd zihálva elszakad tőlem. 
- Ígérd meg, hogy addig fogod hordani ezt a nyakláncot, ameddig szerelmes vagy belém - kér komolyan. Szinte gondolkodás nélkül csúszik ki a számon a válasz, és automatikusan a karjába kapaszkodom.
- Megígérem - suttogom, majd újra megcsókolom.

23 megjegyzés:

  1. Istenem de édes! ♥ Nagyon jó rész lett ez is:3 Nagyon várom a következőt!:)

    VálaszTörlés
  2. Szia.Ez a rész ismét eszméletlenül cuki lett.Harry olyan kis aranyos.Nagyon várom már a kövit.
    Imádlak és a blogot is. <3
    xoxo Meli

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm <3
      Harry a legaranyosabb <3
      Köszönöm <3 én is imádlak <3
      Rosa

      Törlés
  3. Isstenem de cukiiiiii! 😍 <3 hamar koviiiit

    Ui.: Első kommentelő jeee! :)
    Pussz: Betti ;)

    VálaszTörlés
  4. Luxbébi xdd
    Amikor Harry bocsánatot kért, már azt hittem azt mondja, hogy sajnálja, amiért nem tett semmit, hogy védekezzenek vagy valami :"DD
    A nyaklánc nagyon romantikus volt, gondolom még a szakítás után is hordani fogja *-*
    Édes volt ez a rész is <3
    Várom a következőt :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!!! :)

      Azért sose fog bocsánatot kérni, az egy jó döntés volt (szerinte xddd)
      A nyaklánc amúgy hirtelen ötlet volt XD de szerintem tiszta romantikus :')
      Köszönöm <3
      Rosa

      Törlés
  5. Uristen nagyon jo lett!!!
    Mint mindig!!
    Imadom a blogodat!!!!
    Meg mindig eletem legjobb blogja!!!!
    Nagyon ugyes vagy!!!!!!������������❤❤❤
    Puszii ❤❤������������

    VálaszTörlés
  6. Te jo isten!!! Ez a Harry... most mar tenyleg szerezz egyet nekem:)) az irasod, a fogalmazasod elbuvol....<3 Varom a koviiiit!!! ^^ *.* ♥♥♥♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szua!
      Szerzek mindenkinek valahonnan :D
      Köszönöm <3
      Sietek! :)

      Törlés
  7. Imadom:) szuper lett mint mindig! Kerlek siess a kovi resszel!=) xoxo Petra!

    VálaszTörlés
  8. Imadom a blogodat! Bele szerettem kezdetektol fogva! Annyira edes es ettol annyira szeretheto! Hihetetlenul megtudod fogalmazni a tortenetet! Es szerintem bele is eled magad mert en ugy bele elem magam mar az olvasasaba hogy kette szakadna a szivem ha vege lenne :( remelem sokaig fogsz minket erositeni es lefoglalni a csodalatos iromanyoddal =$ mert szerintem mindenki imadja!! Olel puszil stb hű olvasod Niki :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm <3
      Ha a kezdetektől fogva, akkor már elég régen olvasol :') köszönöm <3
      Igen, nagyon bele tudom élni magam az írásba, örülök, ha nektek is sikerül :')

      Még elég sokáig :') köszönöm <3
      Rosa

      Törlés
  9. Nagyon jo lett mint mindig!!!
    Eloszor azt gondoltam a kis dobozos ajandekrol h eljegyzesi gyuru!!:):);*
    De a nyaklanc is gyonyoru ajandek lettt!!!

    Plss mond meg hol lehet ilyen giut kapni!!!!!
    ��������❤❤��������

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm <3
      Mindenki azt hitte, hogy eljegyzési gyűrű? :'D
      Szerintem sehol :')

      Törlés
  10. Nagyon jo lett mint mindig!!!
    Eloszor azt gondoltam a kis dobozos ajandekrol h eljegyzesi gyuru!!:):);*
    De a nyaklanc is gyonyoru ajandek lettt!!!

    Plss mond meg hol lehet ilyen fiut szerezni!!!!!
    :););*❤��������❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm <3
      Mindenki azt hitte, hogy eljegyzési gyűrű? :'D
      Szerintem sehol :')

      Törlés
  11. Omg!! Eletem kedvenc blogja lett... �� Annyira tetszik az irasod, h azt el nem lehet mondani������ Nagyon varom a koviiiit, mikorra varhato? ������
    Addig is sok puszi, es imadom a blogodat, es imadni is fogom orokreee!!!����������������

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Tényleg? Köszönöm <3
      Örülök, ha tetszik :')
      Valószínűleg ma :)
      Örülök neki, nagyon aranyos vagy, köszönöm <3

      Törlés
  12. Szia!Bocsi,hogy megkésve írok,de annál nagyobb erővel szóval nagyon jó rész csak így tovább!*-*
    Xx
    KK

    VálaszTörlés